17277 1404/04/25 - 09:21 سیامک راشت نیا

آقاجانلو اعلام کرد: امکان افزایش 30 تا 40 درصدی صادرات معدن و صنایع معدنی

رئیس هیات عامل ایمیدرو اعلام کرد: با توجه به موقعیت مکانی ایران و ظرفیت تولیدی موجود در بخش معدن و صنایع معدنی کشور، می‌توان میزان صادرات را 30 تا 40 درصد افزایش داد.

آقاجانلو اعلام کرد: امکان افزایش 30 تا 40 درصدی صادرات معدن و صنایع معدنی

به گزارش پیام آوران معدن و فولاد: از روابط عمومی ایمیدرو، محمد آقاجانلو، در نشست «بررسی موانع صادرات زنجیره محصولات معدنی» که در سالن همایش‌ های گروه رسانه‌ای «دنیای اقتصاد» برگزار شد، با بیان این مطلب گفت: وجود منابع غنی معدنی و انرژی و همچنین سرمایه انسانی که سال‌ها برای آموزش آن تلاش شده، مهم‌ترین ظرفیت‌های حوزه معدن و صنایع وابسته به آن است.

وی افزود: این ظرفیت‌ها موجب شده‌اند که بخش معدن کشور و صنایع وابسته به آن در دوران جنگ ۱۲روزه، فعالیت خود را بدون مشکل ادامه دهد. با این‌وجود، در حال حاضر انتظار می‌رود بوروکراسی دولتی کمتر و تصمیمات با چالاکی بیشتری اتخاذ شود.

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اینکه ارزآوری با تکیه بر ظرفیت‌های بخش معدن و صنایع معدنی اهمیت ویژه‌ای دارد، گفت: درحال حاضر، وزیر صمت پیگیر تسهیل صادرات است تا ارز بیشتری تامین شود. راهکارهایی مانند مجوزهای ویژه یا تهاتر می‌تواند به بهبود عملکرد صادراتی و تامین نیازهای کشور کمک کند.

وی ادامه داد: ظرفیت‌های کشور بالا است و به دلیل ظرفیت قابل توجه همسایگی با چندین کشور و در اختیار داشتن مرزهای آبی، امکان صادرات خوبی داریم. توسعه صادرات به شرطی که دولت در تامین انرژی و تسهیل صادرات، چابک‌تر عمل کند، محقق خواهد شد.

صادرات، راهکاری برای تاب آوری

آقاجانلو درباره مشکلات بنگاه‌های معدنی و صنعتی در جنگ ۱۲روزه و راهکارهای این بخش برای تاب‌آوری گفت: در این دوره تقاضا برای محصولات بخش معدن و صنایع معدنی افت کرد و مشکل ارزی نیز داشتیم. با این وجود، راه‌حل برای پایداری بیشتر در مواقع بحران، صادرات بیشتر است. صادرات می‌تواند راه‌حل مناسبی برای ارزآوری و رفع مشکل تقاضا باشد، اما تعرفه‌ها، عوارض و برخی قوانین محدودکننده مانع صادرات پایدار هستند. همچنین مناطق ویژه و آزاد هم باید از چابکی لازم برخوردار باشند.

وی افزود: بخش معدن و صنایع معدنی سال گذشته حدود ۱۴ میلیارد دلار ارزآوری داشتند که رقم قابل توجهی است، اما با توجه به موقعیت مکانی ایران و ظرفیت تولیدی موجود در کشور، می‌توان این رقم را ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش داد. این یعنی صادرات بیشتر، ارزآوری بالاتر، کاهش قیمت‌ها و افزایش تاب‌آوری کشور.

لینک کوتاه:
آخرین خبرها